Soylu'dan 'Suriyeli' açıklaması

Türkiye içişleri Bakanı Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hiç söylemediği bir sözün Suriye’nin kuzeyinde sosyal medya hesapları üzerinden yayılmaya çalışıldığını iddia etti.

Soylu'dan 'Suriyeli' açıklaması

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriyeli muhalifleri rejimle barıştırmak istedikleri yönündeki açıklamaları sert tepki ile karşılandı. Türkiye’nin kontrol ettiği Azez ve Cerablus’ta protesto gösterileri düzenlenirken Türkiye karşıtı sloganlar atıldı, Türk bayrağı yakıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda söz konusu gelişmeleri gündeme getirmezken DSG’yi hedef aldı.

Soylu’dan ‘Yalniz Birakmayacağiz’ Sözü

Türkiye’nin güdümündeki Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) yaşanan olaylarla ilgili açıklamalar yapılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Suriye rejimi ile anlaşma sözlerini tekzip etti. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Soylu, hiç söylemediği bir sözün Kuzey Suriye’de yayılmaya çalışıldığını öne sürdü. Soylu, Anlaşıldı. Bu projenin arkasında PKK/PYD DSG, rejim ve elbette provokatörler var Türkiye, Suriye rejimi ve PYD zulmü altında inleyen insanları asla yalnız bırakmadı bırakmaz İnsaniliğini, dostluğunu, komşuluğunu korur (İmlâ ve ifade yanlışları Süleyman Soylu’ya aittir, mesajına sadık kalınmıştır)” ifadelerini kullandı.