Süleymaniye'de çatışma

Süleymaniye'de, akşam saatlerinde hakkında tutuklama kararı olan üç şüpheli güvenlik güçleri ile çatıştı.

Süleymaniye'de çatışma

Süleymaniye Asayiş Müdürlüğü Sözcüsü Yasin Sami, haklarında tutuklama emri bulunan üç şüpheliyi tutuklamak için Raperin Mahallesi’nde bir eve baskın düzenlendiğini söyledi.

Yasin Sami, şüphelilerin baskın esnasında güvenlik güçlerine ateş açtığını, şüphelilerden birinin yaralı, diğer ikisinin ise sağ yakalandığını belirtti.

Yaralı şüphelinin hastanede tedavi altına alndığı bilgisini paylaşan Yasin Sami, şüphelilerle ilgili gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacaklarını bildirdi.

Daha önce de güvenlik güçlerine karşılık verildi

Süleymaniye’de 4 Aralık 2021 günü, Tencero Mahalleside eşine şiddet uyguladığı için şikayet edilen bir kişinin gözaltına alınması için eve giden polis ekipleri silahlı saldırıya uğramış, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Dairesi’nde görevli amir Muhammed Latif hayatını kaybetmiş, 3 polis de yaralanmıştı.

19 Aralık 2021 günü de kentin bir başka mahallesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan hakkında tutuklama kararı olan bir şüpheli, operasyon sırasında Asayiş güçlerine ateş açmış, bir polis yaralanmıştı.