Tanju Özcan, HDP’liler hakkında suç duyurusunda bulundu

Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı tutumuyla gündem gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP Genel Başkanlığı ve HDP'li iki milletvekili ile bazı HDP’li bazı yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tanju Özcan, HDP’liler hakkında suç duyurusunda bulundu

Özcan, HDP Genel Başkanlığı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, eski HDP İstanbul İl Başkanı Cesim Soylu ile Kemal Özkiraz, Veli Saçılık ve Hilal Nesin hakkında "halkı kin ve nefrete tahrik", "suçu ve suçluyu övme", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit" suçlarından hazırlanan dilekçesini Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

HDP'lilerin kendisine tehditte bulunduğunu iddia etti

Belediye binasında konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Özcan, daha önce Suriyelilerden 10 kat fazla su parası alma kararı nedeniyle, şimdi de bir belediye çalışanının Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı için işten çıkarılmasının ardından sosyal medya üzerinden HDP'lilerin kendisine tehditte bulunduğunu, hakaret ve küfür ettiğini iddia etti.

Milletvekilliği döneminde HDP ile her zaman ters düştüğünü aktararak suç duyurusu dilekçesini okuyan Özcan, "HDP Genel Merkezinin yönlendirmesi ile HDP'li siyasilerin bana yönelik sistematik saldırıları ve hedef gösterme girişimleri halen yoğunluğunu artırarak devam etmektedir" dedi.

Son olarak, iş akdinin sonlandırılacağı iletilen Bolu Belediyesi çalışanının istifa ettiğini savunan Özcan, "Bahsi geçen kadın personelimizin de eşi halen belediyemizde çalışmaktadır. Bu bile personelin işten çıkartılmanın ya da istifa ettirmenin etnik kökeni ile illiyet bağının olmadığını açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

Temizlik işçisi Mahire Yentür, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı için işten çıkarılmıştı.