TBMM heyeti Gazze'ye gidecek!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Filistin'de yaşanan insan hakları ihlallelerinin yerinde incelenmesi için Gazze'ye ziyarete gidileceğini belirtti.

TBMM heyeti Gazze'ye gidecek!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Gazze’yi ziyaret için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Yanık, komisyon üyeleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik 18 gündür sivilleri de hedef alan yoğun bir bombardıman gerçekleştirdiğini anlattı.

Türkiye'nin, hangi gerekçeyle ve hangi taraftan gelirse gelsin, sivilleri hedef alan saldırılara her zaman karşı olduğunu vurgulayan Yanık, Filistin ve İsrailli siviller ile her iki taraftan rehinelerin can güvenliklerinin sağlanmasının temel öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Komisyon Başkanı Yanık, Komisyon olarak bölgede güvenlik ve ateşkesin tesisine katkıda bulunmak üzere BM İnsan Hakları Komitesi ve Kadının Statüsü Komisyonu ile UNICEF başta olmak üzere uluslararası kuruluşlarla temaslarını sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

Derya Yanık, "Tabi olduğumuz mevzuatımızdan aldığımız yetkiyle, yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Filistin'in Gazze bölgesini ziyaret için çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.