TEV-DEM: Müzakelerin ikinci aşaması için ümitliyiz

TEV-DEM: Müzakelerin ikinci aşaması için ümitliyiz

TEV-DEM Eş Başkanı Garip Hiso, PYD ile ENKS arasındaki görüşmelerin ilk aşamasının sonuçlandığını, ikinci aşamanın da başarıyla sonuçlanması konusunda ümitli olduklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı Xerîb Hiso, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasında devam eden müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmelerin başarı ile sonuçlanması için tüm tarafların sabırlı davranması gerektiğine vurgu yapan Hiso, ikinci aşamanın da ertelenmeden başlaması gerektiğini belirtti.

Hiso, “TEV-DEM olarak ikinci aşamanın bir an önce başlaması ve anlaşma ile sonuçlanması çağrısında bulunuyoruz. Tarafların ulusal bir ruhla meseleya yaklaşımasını bekliyoruz. Biz Kürtler burada bir bölgede kaybedersek, başka parçada kaybedersek o zaman bu birliği kimin için yapıyoruz? Daha başka ne zaman birlik olacağız? Şimdi birlik ve bütünlük için bir fırsat var ve bunu kaybetmemek gerekiyor” dedi.

Müzakerelere katılmayan partilere de seslenen Garip Hiso, “Neden kendinizi dışarıda tutuyorsunuz? Talebiniz nedir, şartlarınız nedir? Gelin oturup konuşalım” diye konuştu.  

TEV-DEM Eş Başkanı, “Eğer Kürtler arasında birlik olsaydı, bugün Efrin ve Sere Kaniye’nin durumu da bu olmazdı” ifadesini kullandı.