TGB Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 1915 olaylarının “Ermeni Soykırımı” olarak tanınması için kanun teklifi hazırlayan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu.

TGB Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu

Garo Paylan, hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunmuş, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise teklifin Meclis İçtüzüğü hükümlerine aykırı olduğu iddiasıyla iade etmişti.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde Paylan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için savcılığın fezleke hazırlayıp Meclis’e göndermesi talep edildi.

Suç duyurusu öncesinde İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Dilek Çınar şunları söyledi:

“Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık. 1915 yılında Türklerin Ermenilere yönelik soykırım suçu işlediğini ve bu suçun TBMM’de kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Garo Paylan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın önünde açıkça suç işlemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102.yılında yaptığı bu talep tesadüf değil, bir siyasi kararın sonucudur. Türk milletini soykırımcı ilan etmek, Türk milli kahramanlarını tarihten silmek istemektedirler. Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Garo Paylan hakkında derhal fezleke hazırlanmasını, işlediği Anayasal suçlar ve Türk Ceza Kanunu uyarınca işlediği suçlar sebebiyle derhal yargılanmasını talep ediyoruz.”