TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili flaş iddia

Türkiye İşçi Partisi tarafından Hatay Büyükşehir Beyediye Başkan adaylığı geri çekilen eski futbolcu Gökhan Zan'a ait olduğu ve para pazarlığı yaptığı iddia edilen ses kaydı yayınlandı.

TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili flaş iddia

Ses kayıtlarında Gökhan Zan olduğu öne sürülen kişi adaylıktan çekilmemesi karşılığında Ak Parti bir kişiden 3 milyon dolar istiyor. Konuşmanın Gökhan Zan’a ait olup olmadığı teknik olarak henüz netleştirilmemiş olsa da iddialar ses kaydının Gökhan Zan’a ait olduğu yönünde.

Gazeteci İsmail Saymaz, iddiayla ilgili yaşananları Sözcü TV'de aktardı. İsmail Saymaz şunları söyledi:

“TİP'li kaynakların aktardığına göre Gökhan Zan bir süre önce sosyal medyadan Turgay Kocakaya isimli bir kişiyle ilişki kuruyor. Daha sonra iddiaya göre Turgay Kocakaya, Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'yle bir pazarlığa girdiğini iddia ediyor. Daha sonra kendisi AK Parti İl Binası'ndaymış gibi ya da oradan arayarak bir pazarlık yaptığını söylüyor. 3 milyon dolar karşılığında Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi yönünde anlaştığını iddia ediyor. İddiaya göre Gökhan Zan da 'Bu 5 olmaz mı?' diye cevap verdiği söyleniyor. Daha sonra Turgay Kocakaya'nın bir başka görüşme yaparken, bu görüşmeyi görüntülü şekilde kaydettiği ve Gökhan Zan'a şantajda bulunduğu iddia ediliyor. Bu görüşme dışında bir başka görüşme daha olduğu ifade ediliyor. Bu telefon kaydında ise seçim sonrasında TRT'de ve başka kanallarda Gökhan Zan'ın spor yorumculuğu yapmak istediğine dair konuşmalarının yer aldığı iddia ediliyor. TİP bu iki kaydı da dinliyor ve daha sonra Gökhan Zan'la görüşüyorlar. Gökhan Zan birinci kayıttaki para alışverişi iddiasını tümüyle reddediyor.”  

Gökhan Zan iddiaları reddetti

Gökhan Zan ise iddialar nedeniyle yaptığı açıklamada kendisine şantaj yapıldığını v ebu nedenle suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Sözcü TV’ye konuşan Zan, "Ses kaydının adli makamlarca incelenmesi gerekmiyor mu? Kendileri niye o zaman savcılığa gitmediler? Ben tek başıma gittim, hodri meydan" diyen Zan, "TİP'in açıklamasından önce suç duyurusunda bulundum. Bana birlikte gideceğiz dediler, pazartesiye kadar bekleyelim dediler. Bana şantaj yapıldığı TİP'e söyledim, Erkan Baş'a da söyledim. Cumartesi günü ses kaydını dinlettiler ama ses kaydını vermediler. Pazar günü başka kişilerden aldım ses kaydını. Ben en hızlı şekilde savcılığa gittim. Basını da ben çağırdım" dedi.