TSK ve SMO’dan Bab, Minbic ve Gire Spi’ye bombardıman

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) gruplarının El Bab, Minbic ve Gire Spi (Tel Abyad) kırsalını karadan bombaladığı bildirildi. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise 8 YPG’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

TSK ve SMO’dan Bab, Minbic ve Gire Spi’ye bombardıman

Yerel kaynaklar TSK ve Türkiye destekli grupların, Halep'in doğusundaki Minbic kırsalındaki Sayada ve Camusiye köylerinini top atışına tabi tuttuğunu bildirdi.

Rojava Özerk Yönetimine yakın kaynaklar, eş zamanlı olarak El Bab’dan atılan hava mermilerinin Erima beldesi ve Yalni, Mezreya Fewaris, Qert Qêran köylerini hedef aldığını duyurdu.

Akşam saatklerinde Gire Spi’ye bağlı Zenubiya köyü kırsalı ile Şehba bölgesindeki Şeyh İsa ve Biloniye köylerinin de bombalandığı belirtildi.

“Şiddetli çatışmalar yaşanıyor”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bugün sabah saatlerinde Minbiç'in kuzeybatısında Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı "Minbic Askeri Konseyi" güçleri ile Türkiye destekli gruplar arasında şiddetli çatışmaların patlak verdiğini duyurdu.

SOHR’a göre çatışmalar, Minbic Askeri Konseyi savaşçılarının bir Türk üssüne sızma girişiminin ardından yaşandı ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

MSB’den açıklama

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) “Fırat Kalkanı” olarak adlandırılan bölgede YPG’lilerin havan ve ÇNRA atışlarıyla saldırı düzenlediğini aaçıkladı.

Açıklamada, “ateş destek vasıtaları ile karşılık verildiği” ve 8 YPG'linin yaşamını yitirdiği" bilgisi paylaşıldı.

Ancak YPG kaynakları şu ana kadar da bu bilgiyi doğrulamadı.

Minbic Askeri Konseyi Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada ise, TSK ve silahlı grupların Bab’ın doğusundaki bölgelere 16 havan topu atıldığını, kuzeybatısındaki bölgelere 68 top atıldığını ve Hemsenli ile Ereb Hesen köylerine 16 hava topunun isabet ettiğini duyurdu.

Açıklamada, “bombardımanda doğrudan sivillerin ve tarım arazilerinin hedef aldığı” belirtildi./Rudaw