TSK'nın top saldırıları sonucu bazı evler alev aldı

TSK'nın top saldırıları sonucu  bazı evler alev aldı

PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında yaşanan çatışmalar sonrası TSK’nın bölgeye yaptığı top saldırısı sonucu Sidekan’a bağlı Mergereş köyünde bazı evler alev aldı.

Erbil’in Soran ilçesine bağlı Sidekan Nahiyesi Müdürü İhsan Çelebi, “PKK gerillaları dün gece Türkiye’nin bölgedeki bir askeri noktasına ateş açtı, Türkiye tarafı da topçu saldırılarıyla karşılık verdi. Bu sabah da saat 10.00 itibariyle Mergereş köyü yaylaları yoğun top atışlarıyla vuruldu” dedi.

Top saldırıları sonucu çıkan yangın bağ ve bahçelerin yanı sıra evleri de sararken, yangın halen kontrol altına alınamadı.

Dün gece ve bu sabah yapılan saldırılarda can kaybı yaşanmadığını kaydeden İhsan Çelebi, “Ancak vatandaşların bağ, bahçe ve evleri alevler içinde kaldı. Tehlike nedeniyle yangına müdahale edilemiyor. Çevrede büyük hasar var” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl köy yakınlarına düzenlenen hava saldırısı sonucu 3 genç yaralanmış, 1 gencin de ayağı kopmuştu. Olayın ardından köy boşaltıldı.

Soran ilçesine bağlı Sidekan’ın Bradost bölgesindeki 264 köyden 118’ine, PKK ile TSK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle gidilemiyor. 20 köy de boşalma tehlikesiyle karşı karşıya.