'Türkiye'ye ait üç gözlem noktası Suriye rejim kontrolüne girdi,

'Türkiye'ye ait üç gözlem noktası Suriye rejim kontrolüne girdi,

İdlib'de tansiyon bölgeden gelen haberlerle daha da artıyor. Yerel kaynakların geçtiği bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait, yedi, sekiz ve dokuz numaralı gözlem noktaları rejimin ele geçirdiği bölgelerde kaldı.

Buna rağmen bu alanlara ikmalin gerçekleştirildiği ifade edilse de, TSK herhangi bir saldırı ihtimaline karşı teyakkuz haline geçirilmiş durumda. 

Habertürk'ün haberine göre, gözlem noktasındaki askeri unsurların olası saldırılara karşılık verebilecek donanım ve teçhizata sahip olduğu kaydedildi.

Gözlem noktalarında personel değişim ve ikmal faaliyetlerinin sürdüğü belirtilirken, tahliyenin söz konusu olmadığı da gelen bilgiler arasında. 

Suriye resmi haber ajansı SANA ise, Esad güçlerinin Serakib'i kontrol altına aldıktan sonra ilçede arama-tarama operasyonu başlattığını duyurdu. Haberde, rejim ordusunun El Kaide'nin kolu Nusra Cephesi ve bağlı örgütlere ağır kayıplar verdirildiği belirtildi.

Serakib'e giren rejim askerlerinin, özel ve kamu binalarına yerleştirilen bomba düzeneklerini ve mayınları etkisizleştirdiği kaydedilirken, Serakib’in kuzeybatısı Neyreb ve güneybatısı Dadiyh eksenlerinde taraflar arasında büyük bir çatışma yaşandığı da ifade edildi.