Türkmen Vekil: Mesrur Barzani bileşenlerin haklarını savunduğunu ve koruduğunu ispatladı

Türkmen Milletvekili Sara Dilşad, Başbakan Mesrur Barzani bileşenlerin haklarını savunduğunu ve koruduğunu ispatladı.

Türkmen Vekil: Mesrur Barzani bileşenlerin haklarını savunduğunu ve koruduğunu ispatladı

Kürdistan Bölgesi 9’uncu hükümet kabinesinin icraatlarının üzerinden 4 yıl geçti ve Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda milletvekilliği yapan Türkmen Milletvekili Sara Dilşad yaptığı açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin bu geçen 4 yıllık süreç içerisinde Kürdistan Bölgesi bileşenlerinin haklarını savunma ve koruma konusunda çok kararlı olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Sara Dilşad şunları söyledi: “Kürdistan Bölgesi’nde son 4 yıl içerisinde koronavirüs salgını, petrol fiyatlarının düşmesi, gelirlerin azalması gibi bir çok kriz yaşandı. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin inançlı yaklaşımı ile bütün bu sıkıntılar atlatıldı.”

Dilşad açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Kürdistan Bölgesi 9’uncu hükümet kabinesi ortaya çıkan bütün olumsuzlukları atlattı ve büyük projelerin hayata geçirilmesini sağladı.”

9’uncu hükümet kabinesinin tarım projelerine çok büyük önem verdiğine dikkat çeken Türkmen Milletvekili açıklamasında, tarım projelerinin yanısıra büyük yolların yapıldığını ve yenilendiğini de dile getirerek: “Yapılan otobanlar uluslararası standartlara uygun bir şekilde yapıldı. Ayrıca iklim değişikliğine tedbir olarak su toplama barajları yapıldı. Özellikle tarım sektörünün güçlendirilmesi ve kuraklık halinde problem yaşanmaması için stratejik projelere imza atıldı.”

Sara Dilşad açıklamasının sonunda şunları ifade etti: “Başbakan Mesut Barzani ile kabinesi Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan bileşenlerin haklarını koruma ve savunma konusunda da çok kararlı oldu. Özellikle başbakan geçen 4 yıl içerisinde bu yaklaşımını pratik adımlarla gösterdi.”