Üç okul müdürüne Roboski soruşturması

Roboski Katliamı'nın 12. yıldönümünde WhatsApp durumu paylaşan üç okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı.

Üç okul müdürüne Roboski soruşturması

Urfa'nın Halfeti ilçesinde Eğitim Sen üyesi üç okul müdürü 19'u çocuk 34 kişinin TSK’ye ait savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülmesinin 12. yıldönümünde WhatsApp durumu paylaştı. Eğitim Sen Urfa Şubesi, aynı gün öğleden sonra okul müdürlerinin jandarma tarafından ifadeye götürüldüğünü, müdürler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, "Üç üyemiz hakkında kınama cezası teklif edilmiştir. Müdürlük görevlerinin alınması ve sürgün edilme durumuyla karşı karşıya bırakılmışlardır. Katliama duyarlılık gösteren üyelerimizi hedef almalarının hiçbir hukuki temeli yoktur. Kalkı ki, WhatsApp durum paylaşımlarının içeriğinde herhangi bir suç olmamakla beraber, 90'lı yıllarda sıkça karşılaştığımız fişleme ve keyfi soruşturmaların bir benzeri ile karşı karşıya olduğumuz izlenimi uyandırmaktadır" denildi.

'Bir müdür okulda, ikisi yolda gözaltına alındı'

Eğitim Sen Urfa Şube Eş başkanı Murat Oruç, "Okul müdürü olan üç üyemiz WhatsApp durumlarında paylaşım yapıyorlar. İkisinde hiç yorum yok, sadece Roboski'de ölenlerin cenazelerinin kaldırıldığı ana ait fotoğraf var. Birinde katliama yönelik birkaç cümle kurulmuş. Paylaşım yaptıklarını aynı gün jandarma tarafından ifadeye çağrılıyorlar. Bir tanesi okuldan diğer ikisi ise yoldan gözaltına alınıyor. Adli soruşturma kapsamında ifadeleri alındıktan sonra aynı gün içerisinde serbest bırakılıyorlar. Daha sonra da kendilerine idari soruşturma açıldı" dedi. /ArtıGerçek