Uluslararası Koalisyon, askeri yardımları Peşmerge Bakanlığı’na teslim etti

Uluslararası Koalisyon tarafından gönderilen yeni askeri araç konvoyu Peşmerge güçlerine teslim edildi.

Uluslararası Koalisyon, askeri yardımları Peşmerge Bakanlığı’na teslim etti

Peşmerge güçleri, Hummer, askeri ambulans ve askeri lojistik taşıyan araçlardan oluşan destek konvoyunu Peşmerge güçleri Uluslararası Erbil Havalimanı’ndan teslim aldı.

Uluslararası Koalisyon Ortak Koordinasyon Merkezi Komutanı David Williams, Peşmerge’ye desteklerinin devam edeceğini ve daha çok askeri kargoların Peşmerge’ye teslim edileceğini söyledi.

Williams, Peşmerge’ye silah ve askeri giyim desteği de göndereceklerini belirterek, IŞİD’in varlığını sürdürdüğünü ve Peşmerge gönderilen destekle IŞİD’in tümüyle ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Peşmerge’ye gönderilen son destek konvoyunun 12 buçuk milyon dolar değerinde olduğunu bildiren Williams, şimdiye kadar Peşmerge ve Irak ordusuna 400 milyon dolar değerinde destek sunduklarını belirtti.

Peşmerge’ye bağlı 12 tugaya önümüzdeki 18 ay boyunca desteklerinin süreceğini vurgulayan Williams, IŞİD’in varlığının bölge için tehlike olmaya devam olduğunu söyledi.

IŞİD’le mücadele çerçevesinde Peşmerge’ye gönderilen destek konvoyunda, 98 askeri aracın yanı sıra çok sayıda Hummer, ambulans ve askeri ihtiyaçlar yer aldı.

Peşmerge Bakanlığı’nın Destek Alım Komisyonu Başkanı Şerzad Esad ise yaptığı açıklamada, Uluslararası Koalisyon’a ihtiyaç listesi sunduklarını ve Koalisyon’un da listeyi karşılama sözü verdiğini ifade etti.

Peşmerge’ye destek konvoylarının her ay düzenli olarak devam edeceği bildirilirken, önümüzdeki günlerde yeni bir destek konvoyunun daha teslim edilmesi bekleniyor.

K24