Urfa milletvekilinden Papa Franciscus’a tepki

AK Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Papa Franciscus’un Hz. İbrahim’in doğum yeri olarak Irak’ın Ur kentini göstermesine tepki gösterdi.

Urfa milletvekilinden Papa Franciscus’a tepki
Sosyal medya hesabından Papa’nın Ur kentini ziyaretine ilişkin paylaşımda bulunan Fakıbaba, “PAPA da olsanız hata yapabilirsiniz. Gafınızı düzeltmek ise bizim bir Urfalı olarak görevimiz: Bütün dünya Hz. İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı beldenin URFA olduğunu biliyor. Tarihler ve araştırmalar bunu ortaya koyuyor. Umarım PAPA da bu hakikati en kısa zamanda öğrenir” ifadelerine yer verdi.
 
PAPA ZİYARETTE NE KONUŞTU?
 
Bu arada Papa Irak’ın Ur kentine yaptığı ziyarette, Ur kentinin İbrahim Peygamber ile ilişkisinden de söz ederek şu ifadelere yer vermişti:
 
“Birlik, beraberlik ve iman Ur'dan başladı. Biz, İbrahim'in torunlarıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizden ayrı çalışmamalıyız. Bu toprakları birlikte ihya edebiliriz. Terör, dini kullanıyor. Biz de, dinin bir kılıf olarak kullanılmasına izin vermemeliyiz. Terör, tarihin bir parçası olan Irak’a da saldırdı. Din ve fikir çeşitliliğini, özgürlüğünü savunmalıyız. Kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz. Barışçıl yaşamı inşa etmeden ve birbirimize destek çıkmadan barış gelmez.”