Urfa'da ölü bulunan Abdulbaki Dakak'ın ön otopsi raporu ortaya çıktı

Urfa’da ahırda ölü halde bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın ön otopsi raporunda ölüm nedenine ilişkin kesin kanaate varılamazken, raporda zehirlenme ihtimalinin de araştırılacağı belirtildi.

Urfa'da ölü bulunan Abdulbaki Dakak'ın ön otopsi raporu ortaya çıktı

Urfa’da 11 Haziran’da kaybolan, 14 Haziran’da ise gönderildiği kaçak medresenin yanındaki ahırda ölü halde bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın ön otopsi raporu ortaya çıktı.

ANKA’nın ulaştığı raporda 14 Haziran günü yapılan otopsinin yaklaşık 2 saat sürdüğü görüldü.

Sıyrıkların olduğu belirtilen otopsi raporunda, Dakak’ın ası sonucu boyun ve ense bölgesindeki bulgular sıralanırken zehirlenme ihtimalinin de araştırılacağı kaydedildi.

Bulgulara yer verildi

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“En alt noktası boyun sol önde olan, her iki yandan yükselip yüzeyleşerek, tek hat halinde, sağda mastoid (kulağın arkasında yer alan hassas bir kemik) çıkıntının 3 cm lateralinde (vücudun sol yan ya da sağ yanı anlamına gelmektedir), solda mastoid çıkıntının 1 cm. altından geçerek saçlı deri oksipitale (kafatasının arka bölümünde yer alan kemik) uzanan yer yer epidermal (deriyi oluşturan üç tabakadan en dışındaki tabaka) soyulmaların olduğu, en geniş yerinde 1,4 cm'lik, boyun solda 4 adet 8x1 cm., 6,2x2 cm., 5,7x1,8 cm. ve 3,6x2 cm.'lik bası izleri görülebilen, birleşmeden sonlanan telem (ası vasıtasının boyun cildinde oluşturduğu izdir) olduğu görüldü. Sol el iç kısımda 2, 3 ve 4’üncü parmaklarda basıya bağlı çökük görünüm izlendi.”

Öte yandan raporda, Dakak’ın boyun bölgesine ilişkin, “Sol sternokleidomastoid (kafanın döndürülmesini sağlayan boyundaki kas) kas klavikula (köprücük kemiği) yapışma yerinde noktasal kanama olduğu değerlendirilen alanlar görüldü” tespitinde bulunuldu.

Raporda, çene ile gırtlak kıkırdağı arasında yer alan at nalı şeklindeki hyiod kemiğine ilişkin de “Sağlam olup sol iç kısmında kemiğe yapışan yumuşak dokuda noktasal kanama alanı olduğu görüldü” denildi.

ATK Diyarbakır'dan inceleme istendi

Adli tıp uzmanları, raporda Abdulbaki Dakak’ın kesin ölüm nedenine ilişkin başka incelemeler isteyerek şunları belirtti:

“Kişinin kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için alınan örneklerde Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Grup Başkanlığı'nda yapılacak histopatolojik (organ, doku ve hücrelerde oluşan değişikliklerin çeşitli yöntemler kullanılarak mikroskopta incelenmesi) ve toksikolojik (zehirli maddeler ve zehirlenmelerle ilgili uzmanlık) incelemeler sonucu düzenlenecek raporların adli tahkikat dosyası ile birlikte tarafımıza gönderilmesinin uygun olduğu kanaatindeyim.”