Van’da oy kullanan Pervin Buldan: Büyük bir umut var hepimizde

Van’da oy kullanan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Barışa, kardeşliğe ama aynı zamanda demokrasiye vesile olsun. Bu akşam Türkiye’nin kaderinin değişeceği umuduyla hepimizin gözleri sandıklarda olacak” dedi.

Van’da oy kullanan Pervin Buldan: Büyük bir umut var hepimizde

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Vanlılar, oy kullanmak için sandık başına gitti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sinan Çiftyürek Van Cumhuriyet Lisesi’nde oy kullandı. Buldan, “Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

Ardından basın mensuplarına konuşan Buldan, “Uzun süredir çalışıyoruz ve bugün artık çalışmalarımızın, emeğimizin karşılığını alma zamanı geldi. Bugün Türkiye’nin her yerinde insanlarımız oylarını kullanıyor. Umut ediyor ve diliyorum ki bu oylarımız Türkiye’nin huzuruna, barışına, sevgisine, adaletine, demokrasisine vesile olur” dedi.

Buldan, “Bu ülke çok uzun bir süredir haksızlıkların ve hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke haline geldi. Ancak bugün yapılan seçimlerle birlikte bir değişimin ve dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu hepimiz bekliyoruz. Bütün Türkiye halkları bekliyor. 82 milyon insanın umudu var bugünkü seçimlerden. Biz de bugün Van’da oyumuzu kullanıp barışa, kardeşliğe ama aynı zamanda demokrasiye vesile olması temennisiyle tüm Türkiye’ye çağrımızı yapıyoruz” ifadesini kullandı.

“Bu akşam büyük bir umutla, Türkiye’nin kaderinin değişeceği umuduyla hepimizin gözleri elbetteki sandıklarda olacak” diyen Buldan, “Hepimizde büyük bir umut ve heyecan var. Uzun zamandır insanlarda bir karamsarlık var. bir kötülük düzeni var aslında ve bu düzenin artık bugünden itibaren bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mutlaka kazanacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Buldan, Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’nın sorusu üzerine seçim sonuçlarını Ankara’dan takip edeceğini söyledi.