Wagner yüzlerce ton silah ve ekipmanı Rus ordusuna teslim etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner güçlerinin yüzlerce ton silah ve askeri mühimmatı Rus ordusuna teslim ettiğini bildirdi.

Wagner yüzlerce ton silah ve ekipmanı Rus ordusuna teslim etti
Bakanlıktan yapılan açıklamada içinde yüzlerce tankın da olduğu 2 bin parçadan daha fazla askeri ekipmanının ve 2 bin 500 ton cephaneliğin teslim alındığı bilgisi paylaşıldı.
 
Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre, silahların Rus ordusuna teslim edilmesi, Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in Kremlin'le yaptığı anlaşmanın en azından bazı bölümlerine uyduğunu gösteriyor.
 
Prigojin Kremlin'le vardığı anlaşma kapsamında Belarus'a sürgüne gitmeyi kabul etmiş ancak Belarus lideri Lukaşenko, geçen günlerde Wagner liderinin ülkede olmadığını açıklamıştı.
 
Moskova yönetimi pazartesi günü bir açıklama yaparak Prigojin'in silahlı isyandan 5 gün sonra Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir görüşme yaptığını bildirmişti.
 
Prigojin'in şu anda nerede olduğuysa bilinmiyor. Wagner liderinin özel jetine ait uçuş kayıtları, Prgojin'in birkaç kez Moskova'yla St. Petersburg arasında uçuş yaptığı ortaya koyuyor.
 
Binlerce Wagner savaşçısının da halen Ukrayna'nın doğusundaki kamplarda olduğu düşünülüyor. Grup içinde komutanlık yapan bazı isimler geçen hafta verdikleri röportajlarda Savunma Bakanlığı'yla kontrat imzalamayı planlamadıklarını söylemişti.