Yahya Resul: Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleriyle iyi bir iş birliği içerisindeyiz

Kürdistan Bölgesi ile aralarındaki iş birliğine değinen Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, “Elbette Kürdistan Bölgesi ile ister seçimlerle ilgili ister başka alanlarda ortak bir iş birliğimiz var.” diye konuştu.

Yahya Resul: Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleriyle iyi bir iş birliği içerisindeyiz
Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleriyle iyi bir iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, vatandaşların il meclisi seçimlerine aktif olarak katılmaları temennisinde bulundu.
 
Yahya Resul, K24’e yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin il meclisi seçimlerinde oy kullanmak için sabah erken saatlerde sandık başına gittiğini söyledi.
 
Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ile ortak bir komisyon oluşturulduğunu aktaran Sözcü Resul, “Güvenlik güçleri Irak genelinde alarma geçirilerek sürecin korunması amacıyla sandık merkezlerine dağıtılırken, oylamanın bitiminden sonra güvenlik güçleri başka bir güçle yer değiştirecek.” dedi.
 
Kürdistan Bölgesi ile aralarındaki iş birliğine değinen Yahya Resul, “Elbette Kürdistan Bölgesi ile ister seçimlerle ilgili ister başka alanlarda ortak bir iş birliğimiz var.” diye konuştu.
 
Özel oylamada güvenlik güçleri ile iç göçmenlerin oy kullandığına değinen Resul, “Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleriyle iyi bir iş birliğimiz var, süreç şeffaf bir şekilde yürütülüyor, şu ana kadar herhangi bir güvenlik ihlali yaşanmadı.” ifadelerini kullandı.
 
Yahya Resul, seçmenlerin 18 Aralık’ta sandık başına gitmesi temennisinde bulundu.