Yılın son Kabine Toplantısı yarın! Erdoğan yeni müjdeyi açıklayacak

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını yapacak.

Yılın son Kabine Toplantısı yarın! Erdoğan yeni müjdeyi açıklayacak

Ankara’da yapılacak 2022 yılının 24'üncü ve son kabine toplantısında pek çok konunun ele alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin çalışma hakkında sunum yapacağı, kısa süre içinde Meclise sunulması planlanan düzenlemenin detaylarına ilişkin ayrıntılı değerlendirme yapılacağı kaydedildi.

Toplantıda Erdoğan’ın keşfedildiğini duyurduğu Karadeniz gazının milli sisteme bağlanması yönünde yürütülen çalışmaların da gündemde olacağı aktarıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak.

Erdoğan, dün Erzurum'da yaptığı açıklamada "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak" demişti.

Erdoğan'ın kabine sonrası millete sesleniş konuşmasında alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Yılın son toplantıda genel değerlendirmenin yanı sıra ekonomi, dış politika ve askeri operasyonların da görüşülmesi bekleniyor.