ABD, DSG'yi yeniden biçimlendiriyor!

ABD, DSG'yi yeniden biçimlendiriyor!

Ankara siyaset ve askeri kulislerinden aldığı duyumlarla ön plana çıkan Yeni Çağ gazetesi yazarlarından Ahmet Takan, bugün köşesindeki yazısında Genelkurmay'daki askeri kaynaklarından aldığı bir bilgiyi paylaştı.

Kaynaklarının kendisine aktardığı bilgiye göre ABD, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesindeki PKK ile ilişkilendirilen savaşçıları ayıklayarak Kürt ve Arap ağırlıklı bir DSG yapısını Fırat'ın Doğu'sunda organize ediyor.

Takan'ın söz konusu yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey başkanlığındaki heyet Türk yetkililerle görüşürken, Suriye'de, ABD'li komutan SDG'nin başı terörist ile fotoğraf verdi. Ankara'daki güvenli bölge görüşmelerinin ilk turundan bir sonuç çıkmadı. Ankara, Fırat'ın doğusuna planladığı haklı operasyon için uyarılarını tüm dünya kamuoyuna açıktan yapıyor. Sınırımıza askeri sevkiyat devam ederken Genelkurmay'daki askeri kaynaklarımdan şok bir bilgiye ulaştım. Bilineceği üzere, ABD, daha önce güvenli bölge ve Suriye konusunda gövdesini PKK/YPG unsurlarının oluşturduğu SDG ile işbirliği yapması için Türkiye'yi baskı altına almaya çalışmıştı. Bu akıl almaz girişim Ankara tarafından reddedilmişti. Askeri kaynağımdan aldığım çok önemli bilgi şöyle;

"ABD, yeni bir oyuna girişti. SDG'nin içindeki PKK/YPG unsurlarını ayıklıyor. PKK/YPG'li teröristlerin dışarıda bırakıldığı, ağırlıklı olarak Kürt ve Arapların da olduğu bir SDG yapısını Fırat'ın doğusunda organize ediyor."

Anlayacağınız, ABD olası bir operasyon sırasında Türkiye'nin terör örgütüne karşı ve sadece kendi güvenliği için yapacağı bir harekatı meşru olmaktan çıkarmaya çalışıyor!.."