ABD'den Batı Kürdistan Serê Kanî ve Menbiç'e askeri güç takviyesi

IŞİD’le mücadele koalisyonu öncülüğündeki ABD, Batı Kürdistan'ın Menbic bölgesinde özel operasyonlar birliğini bu hafta genişletti.

ABD'den Batı Kürdistan Serê Kanî  ve Menbiç'e askeri güç takviyesi

IŞİD’le mücadele koalisyonu öncülüğündeki ABD, Batı Kürdistan'ın Menbic bölgesinde özel operasyonlar birliğini bu hafta genişletti.

Ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Thomas F. Veale, yeni konuşlanmanın bölgedeki koalisyon askerlerinin güvenliğinin sağlanması için bir koruma önlemi olduğunu söyledi. Veale, “Koalisyon güçleri, Menbic Askeri Konseyi ile resmi ilişkileri üzerinden, operasyonlar için ortak bir işbirliği mekanizması oluşturuyor” dedi.

'Koalisyon Menbic'i Koruyacağına Söz Verdi'

Menbic Askeri Konseyi’nin başkan yardımcısı Najim Muhammed, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, koalisyonun kenti koruyacağı sözü verdiğini kaydetti. Muhammed, “ABD önderliğindeki koaliyonla, Menbic’in korunması ve güvenliğinin sağlanması için işbirliği içindeyiz. İşbirliğimiz çok güçlü” dedi.

Muhammed, Türkiye’den destek gören Özgür Suriye Ordusu’nun Menbic’in kuzeybatısına yığınak yapmasında ise endişeli. Yeni Şafak gazetesi, Salı günü 12 bin ÖSO’lunun operasyona başlamak için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’dan talimat beklediğini yazdı.

ABD’li askeri sözcü Albay Thomas F. Veale ile bölgede özel operasyondan kaç askerin konuşlandırıldığını açıklamayı reddetti. Veale, tehditi bertaraf edecek seviyede koruma gücü sağlandığını belirtmekle yetindi.

ABD’nin Kuzey Kürdistan’a sınır Rojava’nın Serê Kanî kentine askeri güç yerleştirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre son iki gündür ABD’ye ait askerler Kuzey Kürdistan’ın Ceylanpınar’a sınır olan Rojava’nın Serê Kanî bölgesine yerleştiği kaydediliyor.

ABD askerlerinin bölgeye yerleştirdiği askerlerin geçici mi yoksa uzun vadeli mi olduğu henüz netlike kazanmadı.