Akar'dan YPG açıklaması: Rusya ile görüşüyoruz

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma kapsamına giren alanlarda YPG savaşçılarının varlığına ilişkin Rusya ile görüştüklerini söyledi.

Akar'dan YPG açıklaması: Rusya ile görüşüyoruz

Hulusi Akar, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma kapsamına giren alanlarda YPG savaşçılarının varlığına ilişkin Rusya ile görüştüklerini söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunda Barış Pınarı Harekatı’na yönelik değerlendirmede bulundu.

Rusya’nın Soçi Mutabakatı kapsamında, 29 Ekim sabahından itibaren 34 bin YPG’linin 3 bin 260 ağır silahı ile birlikte 30 kilometre derinlikteki güvenli bölge dışına çıkartıldığını bildirdiğini söyleyen Akar, “Aksi yöndeki bulgular Rusya Federasyonu ile görüşülmektedir” dedi.

YPG’nin Menbiç bölgesinde, rejim ordusu kıyafetleri giyerek varlığını sürdürdüğünü dile getiren Akar, Ankara’nın Moskova’dan bu sorunu çözmesini istediğini belirtti.

Akar, Tel Rıfat'ta devriyelerin yoğunlaştırılması için Rusya ile mutabakat görüşmelerinin sürdüğünü de dile getirdi.

İdlib konusuna değinen Akar, rejim kuvvetlerinin Soçi Mutabakatı'nda belirlenen hatta çekilmesi ile kalıcı istikrar ve ateşkesin sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Moskova ile YPG unsurlarının Tel Rıfat ve Menbiç’ten çekilmesini öngören anlaşmaya varılmasının ardından Ankara geçtiğimiz ay Barış Pınarı Harekatı’nı durdurmuştu.

Türkiye, söz konusu çekilmenin tamamlanmadığını savunarak, Barış Pınarı Harekatı’nın devam edebileceği uyarında bulunuyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise dün yaptığı açıklamada, YPG’nin Suriye'nin kuzeyinden çekilme işleminin neredeyse tamamlandığını söyleyerek, Türkiye'nin kendilerine Suriye'de yeni bir operasyon başlatmama güvencesi verdiğini dile getirdi.