Ali Babacan'dan HDP'ye net mesaj

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün fikir önderliğindeki yeni harekete liderlik edecek olan Babacan, yeni parti hazırlıklarına başladıklarını bayram mesajıyla birlikte duyurdu.

Ali Babacan'dan HDP'ye net mesaj

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün fikir önderliğindeki yeni harekete liderlik edecek olan Babacan, yeni parti hazırlıklarına başladıklarını bayram mesajıyla birlikte duyurdu.

Artı Gerçek yazarı Serkut Bozkurt, Babacan’ın mesajlarını yorumlarken, “HDP ile görüşme trafiğimiz ciddi olacak. Diyalog yolları kapandığı için Kürt meselesinde ilerleme olmadı. Birlikte veya HDP’nin önerisiyle yeni bir yol haritası gündeme gelebilir” görüşünü dile getiriyor.

Bozkurt, Ali Babacan’ın, “İnancımız odur ki, samimiyetle çalıştığımızda ve ortak aklın gereğini yaptığımızda ülkemizin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur” sözleriyle “Barış, dediği için tutuklanmayan kitlelerin oylarına talibiz” mesajı verdiği görüşünü dile getiriyor.

Bazı kulis bilgileri de aktaran Bozkurt, Ahmet Davutoğlu cephesinde Selçuk Özdağ’ın partinin ne zaman kurulacağına dair tarih vermese de yıl sonuna kalmadan bu adımın atılacağını öngörüyor.

Ali Babacan’ın kuracağı partinin ise en erken 2019 yılının aralık ayı sonu hayata geçeceğini söyleyen yazar, “Olası baskın seçim kararı çıkmazsa, bu tarihler konuşuluyor” şerhini koyuyor.

“AK troller” olarak adlandırılan sosyal medya hesaplarında Babacan’ın kuracağı partiye saldırıların arttığına dikkat çeken Bozkurt, “Daha da artıracak. Medya baskını büyütecek” diyor.

Erdoğan’ın yeni parti içine de Truva Atları koymak isteyeceğinden bahseden yazar, Babacan’ın mesajının “şifrelerle gizli” olduğunu kaydediyor:

“Sanki etliye sütlüye karışmayan bir açıklama gibi, ama değil. İçinde birçok partinin ittifak ortağı olarak yer vermediği HDP’ye çok net mesaj var.”

Babacan’ın, “Çalışma ilkelerimizden birisi katılımcılık ilkesi” sözlerine atıf yapan Serkut Bozkurt, “Yani, ayrıştırmayacağız, kutuplaştırmayacağız. ‘Eyy’ demeyeceğiz” mesajı verildiğini belirtiyor.

Yine “Çoğulcu demokrasi ilkemizin gereği olarak bu süreç toplumumuzun her kesiminden gelecek öneriler açık olacaktır” sözlerini de HDP ile görüşme trafiğine yoruyor.

Bozkurt, Ali Babacan’ın isim vermeden Kaz Dağları’ndaki çevre katliamına da gönderme yaparak “çevre konularına karşı duracakları”nı güçlü bir şekilde belirttiklerini ifade ediyor.

Ekonomide ise “itibarlı kurumları ve kuralları esas alan bir ekonomi politikası uygulamak” mesajıyla Babacan’ın, “Damat Berat Albayrak’ın, liyakat ve itibara önem vermeden Merkez Bankası’na yaptığı atamanın faturası yüksek olur. Bu ekonomi politikasını bozar. Bunu düzelteceğiz” dediğini söylüyor.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.