Almanya: Kürdistan halkının kararına saygı duyarız

Almanya: Kürdistan halkının kararına saygı duyarız

Almanya'nın Erbil Başkonsolosu Mark Eickhorn bütün halkların kendi kaderlerini tayin hakkında dikkat çekerek, "Almanya olarak Kürdistan halkının kararına saygı duyarız" dedi. Eickhorn,  Almanya-Kürdistan ilişkilerinin terör örgütü DAİŞ’ten sonra da aynı düzeyde devam edeceği belirtti.

Kurdistan24’e konuşan Mark Eickhorn, referandum ve bağımsızlıkla ilgili soruya “Kürdistan halkının kararına saygı duyarız dedi. “

KÜRDİSTAN İLE İLİŞKİLERİMİZ SAMİMİ

Kürdistan ile Almanya’nın ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu kaydeden Eickhorn, Kürdistan’da görev yapmanın kendisi için onur verici olduğunu belirterek “Çünkü ilişkilerimiz açık ve samimi bir şekilde ilerliyor.” dedi.

Kürdistan ile ilişkilerin taktiksel olmadığını ve DAİŞ’ten sonraki süreçte de güçlü bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Eickhorn, DAİŞ’in bitme sürecine girdiğini ve Almanya’nın Kürdistan’a sunduğu askeri desteğin önemli olduğunu söyledi.

ALMANYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR

“Kürdistan’ın DAİŞ’ten sonra huzurlu geleceğini daha iyi tesis etmesi için uluslararası kamuoyunun desteğine ihtiyacı olacak.” diyen Eickhorn, Almanya’nın bu konuda üzerine düşeni yerine getireceğini sözlerine ekledi.

HALK KENDİ KADERİNİ TAYİN ETMELİ

Eickhorn, Almanya’nın, Kürdistan’daki barışçıl her çözüme saygı duyduğunu ifade ederek, “Halkın geleceğini kendisi belirlemeli. Kaderini kendi tayin etmeli. Ancak tabi ki barışçıl yollarla. Bu DAİŞ’ten sonra yeni savaşların çıkmasını da önleyecektir.” ifadesini kullandı.