Askeri Zırhlı araç bu kez Diyarbakır Lice’de Pakize Hazar’ı katletti

Askeri Zırhlı araç bu kez Diyarbakır Lice’de Pakize Hazar’ı katletti

Kürdistan coğrafyasında sık sık zırhlı araç çarpması sonucu birçok kişi yaşamını yitirirken, bu kez Lice’de askeri zırhlı aracın çarpması sonucu Pakize Hazar yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Pakize Hazar isimli kadına çarşı merkezde hızla gelen zırhlı bir araç çarptı. Askeri zırhlı aracın çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitiren Pakize’nin cenazesi olay yeri incelemesinin ardından otopsi işlemleri için Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

9 Haziran tarihinde de Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Midyat Yolu Caddesi’nde, özel hareket polislerini taşıyan zırhlı araç bir motosiklete çarpmıştı. Çarpma sonucu M.Ş.B. (17) adlı çocuk ağır yaralanarak İlçe Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Çocuğun durumunun ise ağır olduğu öğrenilmişti.

Son bir yılda zırhlı araç çapması sonucu yaşamını yitiren ve yaralanların bazıları şöyle:

*19 Nisan tarihinde Van’da zırhlı araç çarpması sonucu 2 yurttaştan 1’i yaşamını yitirirken, 1 kişi ise ağır yaralandı.

*Van’ın Edremit ilçesinde 25 Nisan tarihinde zırhlı araç çarpma sonucu 1 ağır 3 kişi yaralanırken, Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Kahır Adsız (42) adlı yurttaş yaşamını yitirdi.

*Mardin’in Dargeçit ilçesinde bulunan Bahçebaşı Mahallesi’nde Emniyet Amirliği’ne yakınında bulunan okulundan eve giden 7 yaşındaki Berfin Dilek, zırhlı araç çarpması sonucu 9 Şubat tarihinde yaşamını yitirdi.

*19 Şubat 2016 tarihinde Dilşa Ak ve aynı yıl içerisinde 24 Temmuz’da Van’da 4 yaşındaki Taha Kılıç, zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybetti.

*3 Mayıs tarihinde ise bir zırhlı aracın evin duvarını yıkarak girdiği evde Muhammet (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşler katledildi.