DSG: Güçlerimizin El Bab'daki saldırıya hiçbir ilgisi yok

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) El Bab’daki Pazar yerine top atışlarıyla gerçekleşen saldırılarının kendileriyle bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.

DSG: Güçlerimizin El Bab'daki saldırıya hiçbir ilgisi yok

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ve Türkiye  güdümündeki silahlı güçlerin kontrolündeki Türkiye sınırında bulunan El Bab'da bu sabah saatlerinde pazar yerine top saldırısı düzenlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) top atışlarıyla gerçekleşen saldırıda 5'i çocuk 14 kişi hayatını kaybettiğini, 38 kişinin de yaralandığını duyurdu.

DSG: Türkiye Dışişleri Bakanlığının açıklamasına öfkelenenler yapmış olabilir

DSG saldırılarının kendilerine bağlı herhangi bir güçle bağlantısı ve ilgisinin olmadığını açıkladı.

DSG Basın İrtibat Merkezi Sorumlusu Ferhad Şami Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Basın kuruluşları yoluyla bu sabah El Bab şehrinin hedef alındığını öğrendik. Güçlerimizin doğrudan ya da dolaylı olarak konuyla hiçbir bağlantısının olmadığının altını çiziyoruz.

Güçlerimizin bütün operasyonları işgalci Türk devleti ve çetelerine yöneliktir. Kamuoyunu yazılı ve görüntülü açıklamalarla bilgilendiriyoruz. El Bab’a yönelik bu saldırının Türkiye Dışişleri Bakanlığının açıklamalarına karşı öfkesini dile getirmek isteyen yurttaşları engelleyen kişiler tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz."

Halep’in kuzeydoğusunda yer alan El Bab, “Fırat Kalkanı Operasyonu” kapsamında 24 Şubat 2017 tarihi itibarı ile TSK ve Türkiye destekli grupların eline geçmişti.