Iraklı Büyükelçiden tutmayacak iddia: Kürdistan Ülkesi Ölü Doğacak

Iraklı Büyükelçiden tutmayacak iddia: Kürdistan Ülkesi Ölü Doğacak

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin peşinde olduğu referandumun yasal olmadığını belirten Irak’ın Tahran Büyükelçisi Abud Musevi, bu gidişle oluşan Kürdistan ülkesinin ölü doğacağını bildirdi.

Kürdistan bölgesinde bağımsızlık referandumu hakkında konuşan Irak'ın Tahran Büyükelçisi Abud Musevi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin peşinde olduğu referandumun yasal olmadığını belirten Irak’ın Tahran Büyükelçisi, bu gidişle oluşan Kürdistan ülkesinin ‘’ölü doğacağını’’ iddia etti.

Bağımsızlık referandumunu ‘kanunsuz’ olarak niteleyen Tahran büyükelçisi Musevi uluslararası camianın da Irak'ın Kürdistan bölgesinde bağımsızlık referandumunun düzenlenmesine karşı olduğunu söyledi.

Iraklı Kürtler'in sahip oldukları özgürlükler ve hakların dünyada hiçbir azınlığın sahip olmadığını ifade eden Abud Musevi, ’’ Tüm bunları göz önünde bulundurmamızda Kürtlerin Irak’tan ayrılarak bağımsızlaşması, Anayasa ve Irak halkının kararına karşı gelmek anlamına gelir. Kısacası bu gidişle Kürdistan ülkesi ölü doğacak. Buna karşı Kürt kardeşlerimden Irak’la birlikte onlara karşı olan komploları anlamalarını istiyorum. Onlardan tehlikeli bir yola adım atmaktansa iç sorunların giderilmesi için Bağdat ile konuşmaya yönlenmelerini talep ediyorum.”dedi.