Heşdi Şabi komutanı: Kürtlere saygısızlığa izin vermeyeceğiz

Heşdi Şabi komutanı: Kürtlere saygısızlığa izin vermeyeceğiz

Heşdi Şabi’nin üst düzey komutanlarından Kerim Nuri, bazı Iraklı siyasetçilerin seçimlerde belli bölgelerden oy almak için Kürtlere saygısızlık yaptığını söyledi.

Heşdi Şabi’nin taraftarı olan herkesin istediği gibi konuşamayacağını belirten Kerim Nuri, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kürt kardeşlerimizi suçlamaya yönelik demeç verenleri savunmuyorum. Kürtlere yönelik saygısız demeçler verenler, Heşdi Şabi’nin asıl duruşunu yansıtmıyor. Heşdi Şabi adına Ahmed Esedi, Haci Hadi Amiri ve Falıh Feyaz demeç verebilir. Konuşan diğer gruplar ise sedece kendi düşüncelerini dile getiriyor.”

Heşdi Şabi’nin, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin verdiği kararlar doğrultusunda hareket ettiğini dile getiren Kerim Nuri, “Heşdi Şabi’nin Kürtlere saldıran bir unsur olarak gösterilmemesi gerekiyor. Bu doğru değil. Heşdi Şabi, yasalar çerçevesinde ve Genel Kurmay Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürütüyor” şeklinde konuştu.

Kürtlerle aramızda kin ve nefret yaratmak istiyorlar

Bazı Şii grupların seçimlerde Kürtleri hedef alarak yüksek oy almaya çalıştığına dair iddiaları doğrulayan Nuri, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki bu durum, Saddam yanlısı aydınlar ve geçmişteki hükümetin kalıntısıdır. Kürtlerle aramızda kin ve nefret yaratmak istiyorlar. Seçimlerde bazı bölgelerde oy almak için Kürt kardeşlerimize saygısızlık yapmaları doğru değil. Önceki rejim Halepçe’ye ateş düşürdü, Enfal katliamını yaptılar. Bunların failleri, Kürtlere kötülük yaptı.

Bazı siyasiler, BAAS’ın söylemleriyle Kürt karşıtlığıyla seçimlerde oylarını yükselteceklerini sanıyor. Bu hayaldir, kin ve nefretle Irak’ın caddelerinde oylarını yükseltemezler. Kürt kardeşlerimiz bizimle ve ülkemizin evlatlarıdır. Bedeller verdiler. Saygısızlık yapanlara izin vermeyeceğiz.”

BAAS rejiminin Saddam Hüseyin, Ali Hasan Mecid (Kimyasal Ali) ve diğer BAAS üyelerinin ölümüyle son bulmadığına işaret eden Nuri, “Ne yazık ki kin ve nefret, bazı kişilerin hayalinde yaşıyor. Gerçekten de sokak ve caddelerde Kürtlere karşı düşmanlık yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Kürt kardeşlerimizi savunuyoruz

Heşdi Şabi’nin önde gelen komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis’in birkaç gün önce “Heşdi Şabi’yi ortadan kaldırmaya çalışanlar, kendilerine mezar kazsınlar” açıklamasına ilişkin Nuri, şunları söyledi:

“Ebu Mehdi Mühendis’in açıklamaları beni bağlamıyor. Bedir Tugayları’nda Hadi Amiri’nin yanında çalışıyorum. Sayın Mesud Barzani ve Kürt kardeşlerimizi savunuyoruz. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile omuz omuza kırsalda savaştık. Kürtlere düşmanlık yapılan konuşmaların benim için önemi yok.”