Macron'dan Neçirvan Barzani'ye teşekkür mektubu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye geçen ay gerçekleştirdiği Erbil ziyaretinde gördüğü sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerini ileten bir mektup gönderdi.

Macron'dan Neçirvan Barzani'ye teşekkür mektubu

Macron Fransa ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri "tarihi ve benzersiz" olarak nitelendirdi ve "Bu ilişkileri üst düzeyde tutmalıyız" dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün, Fransa'nın Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Olivier Decottignies'i kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Fransa Başkonsolosu Olivier Decottignies'in Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Başkan Barzani'ye gönderdiği mektubu teslim ettiği bilgisi paylaşıldı.

Macron'un gönderdiği mektup şöyle:

“Sayın Başkan

Daha önceki Bağdat ve Paris görüşmelerimizde Erbil'i ziyaret edeceğime dair söz verdiğim gibi geldiğim Erbil'de bana göstermiş olduğunuz sıcak karşılama için size Fransa adına teşekkür etmekten onur ve mutluluk duyuyorum.

Fransa ve Kürdistan Bölgesi, yüksek düzeyde sürdürmemiz gereken tarihi ve benzersiz bir ilişkiye sahiptir. Bu dostluk, güven ve sadakat ruhu, değişen görüşlerimizin zenginliğine de yansıdı. Ayrıca bu sadakat ve dostluk Başkan Mesud Barzani ve şehit Hucam Surçi’nin ailesiyle yaptığım görüşmede de ortaya çıktı.

Kürdistan Bölgesi'nin Bağdat’ta düzenlenen “İşbirliği ve Ortaklık Konferansı"nda kaydedilen ilerlemeden yararlanacağına inanıyorum. Fransa'nın terörle mücadelede, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmede sizlerle çalışmaya devam edeceğini bir kez daha teyit ediyorum.

Sayın Başkan. başarınız için en içten dileklerimi kabul etmenizi rica ediyorum.”