PAK- Devlet kurmak Kürtlerin hakkı ve ihtiyacıdır.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Diyarbakır'daki Newroz kutlamasında, Orta Doğu'da ve Kürdistan'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

PAK- Devlet kurmak Kürtlerin hakkı ve ihtiyacıdır.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, partisi tarafından bir düğün salonunda organize edilen Newroz etkinliğinde, "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı ve ihtiyacıdır." dedi. Özçelik, bütün Kürt partilerinin Mesud Barzani öncülüğünde devletleşmeye giden Kürdistan'a destek vermesi gerektiğini, destek vermezse de karşıt bir duruş sergilememesi gerektiğine vurgu yaptı. Özçelik, özellikle Kürdistan'daki partilerin bu konuda hemfikir olması gerektiğini ve biran önce bütün Kürtlere umut olacak Bağımsız Kürdistan müjdesini vermenin zamanı geldiğini ifade etti.

Özçelik, Şengal ve Kerkük'ün de Kürdistan toprağı olduğunu hatırlattı ve buralarda oynan oyunların boşa çıkarılmasını, PKK'nin de bu gerçeğe saygı duyması gerektiğini vurguladı. PAK Genel Başkanı Özçelik, Batı (Rojava) Kürdistan'da da Kürtlerin kazanımlarını koruması ve geliştirmesinin yegane yolunun Duhok anlaşmasının gereğinin yerine getirilmesinden ve PYD ile ENKS'nin işbirliğinden geçtiğini, aksi bütün tavır ve çabaların bütün Kürtlere kaybettireceğini söyledi.

Mustafa Özçelik, konuşmasının sonunda, birbirine yakın siyaset yapan Kürt Partilerinin birlikte siyaset yapması gerektiğini, bunu yapamayan partilerin işbirliği yapmaya çaba göstermesi gerektiğini, onu da yapamıyorlarsa birbirlerine düşmanlık yapmamaları gerektiğine dikkat çekti.