PKK açıklama yaptı: Helikopteri biz düşürdük

PKK açıklama yaptı: Helikopteri biz düşürdük

PKK’nin medya kuruluşu ANF’de 31 Mayıs günü Şırnak Besta ve Kato dağlarında düzenlenen operasyonun komuta kademesindeki komutanları taşıyan helikopterin bölgedeki PKK’lilerce açılan ateş sonucu düşürüldüğünü iddia ettiça.

Sırnak’ın Besta ve Kato dağlarında Türk ordusunun PKK’ye yönelk düzenlediği kara harekatını koordine eden aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu helikopter 31 Mayıs günü düşmüştü. Türk ordusu, helikopterin düşme nedenini yüksek gerilim hatlarına takılması olarak açıklarken, konuyla ilgili bugün PKK’den bir açıklama geldi. HPG basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada operasyonun koordine gücünü taşıyan Cougar tipi helikopterin bölgedeki PKK’li gerillalar tarafından ateş altına alınarak düşürüldüğünü iddia etti.

PKK, Türk Ordusu ve Türk Medyasının Açıklama Yapmasını Bekliyor

Geçmişte de Türk Ordusu, meydana gelen yüksek oranlı asker kayıplar ya da helikopter gibi üstün taktiksel araçları kaybetme olaylarının ardından açıklamalar yaptıktan günler sonra PKK olayla ilgili görüntüleri medyaya servis ediyordu. Daha önce yaşanmış helikopter düşme olayları Türk Ordusu ve  Türk medyası tarafından ‘kaza, kırım, teknik ya da pilot hatası, kötü hava şartları vb” gibi nedenler sıralanmıştı. PKK ise bu açıklamalardan genellikle birkaç gün sonra konuyla alakalı eylem görüntülerini yayınlamaktaydı. PKK, Türk Ordusu’nun itibarını sarsmayı amaçladığı bu gibi eylemlerde çoğunlukla kendi iddiasını destekler nitelikte video kaydı ya da fotoğraf gibi veriler sunmuştu.

Helikopterde Ölenlerin Rütbe ve İsimleri

Düşen helikopterde Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yüzbaşı Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral, Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal bulunuyordu.