16 Haziran-Rakka'da son durum / Kürtler Kuzeyde geri çekildi

16 Haziran-Rakka'da son durum / Kürtler Kuzeyde geri çekildi

KRD News Haber Merkezi

3 koldan kuşatılan Rakka’da Kürtlerin ilerleyişi doğu ve batı yönlerinden devam ederken kuzeyde ise ciddi kayıplar var.

Rakka’yı kuşatma altına alan Kürt güçlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, doğu ve batı yönlerinden ilerleyişini devam ettirirken; kuzey yönünde ise IŞİD’in karşı saldırısı sonrası geri çekilmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz hafta Rakka’nın kuzeyindeki 17’nci Askeri Üs Tesisleri’ni ele geçiren Kürt güçler, dün gece başlayan ve bugün sabaha dek devam eden IŞİD karşı saldırısı nedeniyle bölgeden çekildi.

IŞİD’in çok sayıda bombalı araç ve intihar komandosu ile başlattığı saldırıda 32 Kürt savaşçının şehit olduğu iddia edildi. kayıpların çoğunluğunun IŞİD'ın bomba yüklü araçlarla yaptığı saldırılar sonucu gerçekleştiği iddia edildi.

IŞİD’e yakın sosyal medya hesapları ve IŞİD’in yayın organı Amaq Haber Ajansı’nın 32 Kürt savaşçının şehit düştüğü iddiasıyla ilgili henüz bir teyit alınamadı.

3 koldan kuşatılan Rakka’daki IŞİD militanları, Kürt güçlere karşı direncini arttırıyor. IŞİD’in direncinin artmasındaki hususlardan biri Rakka kentinin güneyinden kaçma fırsatı olan IŞİD’in önünün Rus savaş uçaklarınca kesilmiş olması.

Hatırlanacağı gibi Rakka Kuşatmasını başlatmadan önce kentteki IŞİDlilere teslim olmaları ya da kenti terk etmeleri yönünde Kürt güçler tarafından çağrı yapılmıştı. Bu çağrı ardından Rakka’dan ayrılmak isteyen 120 araçlık bir IŞİD konvoyu, güney yönünden Rakka’yı terk etmek isterken Rus savaş uçaklarınca vurulmuştu. 16 Haziran-Rakka'da son durum / Kürtler Kuzeyde geri çekildi