‘ABD; DSG’ye hava savunma eğitimi ve mühimmatı sağlayacak’

ABD’li askeri yetkililerin, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) kısa ve orta menzilli hava savunma sistemi eğitimi vermeye başladığı ileri sürüldü. Bu kapsamda ABD’nin SDG’ye hava savunma sistemi silahları sağladığı iddia edildi.

‘ABD; DSG’ye hava savunma eğitimi ve mühimmatı sağlayacak’

ABD’nin, DSG’nin hava saldırılarına yanıt verebilmesi için gerekli silah ve mühimmatı sağladığı belirtiliyor

T24’ün haberine göre ABD güçleri, hava savunma sistemi eğitimine gerekçe olarak, İran yanlısı gruplar tarafından ABD ve Uluslararası Koalisyon güçlerine gerçekleştirilen saldırıları gösterdi.

ABD Savunma Bakanlığı’na göre, İsrail–Hamas savaşının başladığı 7 Ekim’den bu yana ABD’nin İsrail’i desteklemesi gerekçesiyle Irak ve Suriye’de bulunan ABD ve Koalisyon güçlerine yönelik 61 kez saldırı düzenlendi.

Habere göre bölgede saldırıların artması sonrası ABD ve Koalisyon güçleri Irak'ta kara ve hava harekatlarını son bir haftada arttırdı.

ABD’nin Irak’taki askeri hareketliliğine paralel olarak Rojava’da da silahlı gruplar için hava savunma sistemi konusunda eğitim çalışması başlattığı belirtildi. ABD’nin DSG’yi İHA ve SİHA saldırılarını önlemeye yönelik kısa ve orta menzilli hava sistemi konusunda eğiteceği öne sürüldü. T24’ün gazeteci Yavuz Özcan’ın sosyal medya hesabından yaptığı “Rojava’da hava savunma sistemi eğitimi başladı” paylaşımına dikkat çekilen haberinde, 80 DSG’linin kısa-orta menzilli savunma sistemleri üzerinde eğitim alacağı ileri sürüldü.

Eğitimden geçirilecek DSG’lilerin bölgenin değişik noktalarına konuşlandırılan hava savunma araçlarını yakın zamanda kullanacağı ifade ediliyor. Sistemin İran bağlantılı grupların saldırılarına karşı kullanılacağı ifade edilse de TSK’nin da bölgede hava araçları ile gözlem ve operasyon yaptığı biliniyor.