ABD: Hewlêr-Bağdat arasında taraf olmayız

ABD: Hewlêr-Bağdat arasında taraf olmayız
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Referandum sonrası Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında taraf olmayacaklarını söyledi. Nauert Bağdat'ın Kürdistan'daki havalimanlarını kapatma girişiminin doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Rûdaw'ın sorularını yanıtlayan Heather Nauert, daha önce dile getirdikleri gibi referandum kararının uygulanmasından memnun olmadıklarını ve IŞİD’le mücadeleye odaklanılması gerektiği şeklindeki pozisyonlarını koruduklarını kaydetti.

Bu tavrın, Bağdat’tan yana taraf olup olmadığı sorusuna Nauert, “Biz, bunu taraf tutmak olarak algılamıyoruz, demokratik ve birleşik bir Irak’tan yanayız” ddi.

“Kürdistan Bölgesi’ne bir saldırı olması halinde nasıl bir tavır sergileyeceksiniz?” sorusuna ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “ABD, Irak halkının güvenlik ve istikrarını önemsiyor ve her türlü şiddete karşıdır” şeklinde yanıt verdi. 

Bağdat'ın Kürdistan havalimanlarını kapatma girişiminin doğru bir yol olmadığını belirten Hauert, hangi taraftan gelmesine bakılmaksızın olabilecek şiddet girişimlerinin ABD'tarafından kabul edilemeyeceğini, ABD'nin IŞİD'le mücadeleye odaklandığını ve iki taraftan da talebinin bu olduğunu söyledi.