ABD Kongresi'nin dört üyesinden Kürdistan çağrısı

ABD Kongresi'nin dört üyesinden Kürdistan çağrısı

ABD Kongresi’nin dört üyesi, ülkenin Dışişleri Bağkanı’na  bir mektup yazarak, İran  destekli  Şii Haşdi Şabi milisleri ile Peşmerge Güçleri arasındaki çatışmaların son bulması için derhal arabuluculuk yapması çağrısında bulundu.

ABD Kongresi’nin dört üyesi Ralph Abraham, Jared Polis, Marsha Blackburn ve Mike Gallagher ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a hiteben kaleme aldığı ortak mektupta "Kürdistan Bölgesi Hükümeti (KRG) denetim ve idaresindeki toprakları geri almak için Kürt güçlerine saldıran  İran destekli Şii militanlarla birlikte Irak Hükümeti'nin son eylemlerini büyük bir aciliyet ile ele alınmalıdır" ifadeleri yer aldı.

ABD Dışişlerine hitaben yazılan mektupta "Sizi, düşmanca saldırganlığın derhal durdurulması için  aracılık etmeye bunun için  mevcut tüm kaynakları kullanmaya ve ayrıca uzun vadeli bir diplomatik çözüm aramaya çağırıyoruz" denildi.

 “Irak ve Kürdistan Bölgesi terörle mücadelede hayati ortaklar" olarak tanımlanan mektupta, ABD hükümetinin her iki tarafın IŞİD ile mücadeleye odaklanmasını sağlamak için harekete geçilmesi istendi. 

ABD Kongresi'nin dört üyesi tarafından yazılan mektup