ABD PKK ile YPG arasındaki bağı zayıflatmaya çalışıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD'nin YPG ile PKK arasındaki bağı zayıflatmaya çalıştığını öne sürdü.

ABD PKK ile YPG arasındaki bağı zayıflatmaya çalışıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, (ABD Başkanı Donald) Trump’la görüşürken, Trump’ın özel temsilci (Brett) McGurk, Kobani’de YPG’lilerle toplantı halindeydi" diye yazdı ve ABD'nin ağır silahlarla donattığı YPG ile Rakka operasyonunun son hazırlıklarını yaptığını vurguladı. 

ABD PYD-YPG içindeki Suriyelilerle görüşüyor

ABD'nin, PKK ile PYD-YPG arasındaki bağı zayıflatmaya çalıştığını öne süren Selvi, PKK'nin, ABD tarafından da kabul edilen bir terör örgütü olduğu için PYD-YPG'yi ön plana çıkardığını belirtti.

ABD'nin PYD-YPG içindeki Türkiyelilerle değil, Suriyelilerle görüştüğünü vurgulayan Selvi, YPG'ye verilen silahlar ve bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılıp kullanılmayacağı konularına dikkat çekti.

YPG konusunda "Biz söze değil, uygulamaya bakarız' dedi. Belli ki verilen sözler var." şeklinde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, YPG'ye verilen silahların Türkiye'ye karşı kullanılması konusunda Trump görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, hiç kimseye sormadan angajman kurallarını uygulayacağını dile getirdi.