Kürt Protestoculara Saldıran Korumalara ABD Yönetiminden Sert Tepki

ABD'de Erdoğan'ı protesto etmek isteyen Kürtlere saldıran Erdoğan yandaşları ve Erdoğan'ın koruma ekibine ABD Yönetiminden sert Tepki

Kürt Protestoculara Saldıran Korumalara ABD Yönetiminden Sert Tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Washington Belediye Başkanlığı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyareti sonrası geçtiği Türk Büyükelçilik Rezidansı önünde Türk korumaların protestocu gruplara saldırarak darp etmelerini yaptığı bir açıklama ile kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Neubert tarafından yapılan açıklamada konuşma özgürlüğüne verilecek uygun yanıtın asla şiddet olmadığı belirtilerek, "Her yerdeki insanların ifade ve barışçı protesto özgürlüğünü destekliyoruz" denildi. Türk Hükümetinin de bu konuda uyarıldığını belirten ABD Dışişleri Sözcüsü Neubert derin endişe duyduklarını söyledi.

SALDIRI, AMERİKAN DEĞERLERİNE HAKARET

Türk korumaların ve Erdoğan’ı destekleyen Türk grubunun, protestoculara ‘’başkentin değerlerine ve Amerikan halkının haklarına hakaret’’ olarak değerlendiren Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser da yazılı bir açıklama yayınladı. Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser da yazılı bir açıklamayla, Salı günü yaşanan olayları “şiddet dolu bir meydan okuma” olarak değerlendirerek, “Dün tanık olduğumuz, barışçıl gösterilere yönelik şiddet içerikli saldırı, kentimizin değerlerine ve halkımızın haklarına hakarettir. Bu olayları güçlü biçimde kınıyorum. Verdiğimiz karşılıkla ilgili bilgilendirildim. Metropolitan Polis Teşkilatı olayı soruşturmaya devam edecek ve adaletin yerini bulması için federal yetkililerle de çalışacak” denildi.

NE OLMUŞTU?

Washington’daki Türk Büyükelçiliği Konutu önünde toplanan ve ellerinde ‘Demirtaş’a özgürlük’ pankartı taşıyan bir grup, Erdoğan’ı sloganlarla protesto etmeye başlaması üzerine Türk bayraklarıyla konutun önünde olan ve Erdoğan lehine gösteri yapan grupla protestocular arasında yaşanan sözlü tartışma kısa süre sonra arbedeye dönüştü. Bunun üzerine Erdoğan’ın uzak korumaları da kavgaya dahil olurken, protestoculara saldırdı.