ABD, Rakka'da kalıcı silahlı güç oluşturuyor

ABD, Rakka'da kalıcı silahlı güç oluşturuyor

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü  Albay Ryan Dillon, IŞİD'ten kurtarılan Rakka şehrinin güvenliğini sağlamak için  yerel gönüllülerden oluşan 850 kişi eğittiklerini açıkladı. 

Bağdat’tan video konferans yönetimiyle ABD savunma Bakanlığına  (Pentagon) bağlanan Albay Dillon, koalisyon tarafından eğitilen Rakka İç Güvenlik Gücü’nün (RİGG) şehirde IŞİD’ten temizlenen alanlara yerleşmeye başladığını ifade  etti.

Dillon, “Şehrin temizlenen bölgelerinde çoğunlukla Araplardan ve IŞİD  karşıtı yerel gönüllülerden oluşan Rakka İç Güvenlik Gücü, düzeni sağlamaya ve  teröristlerin kaçmasını veya geri dönmesini engellemeye devam ediyor.” dedi.

Bu hafta 230 kişinin daha eğitimini tamamlayarak gruba katıldığını  ifade eden Dillon, "şimdilik söz konusu kuvvetin sayısının 850 olduğunu" dile  getirdi.

Dillon, koalisyon tarafından gruba temel silah eğitiminin yanı sıra  ilk yardım, silahlı çatışma, tarama ve kontrol noktası operasyonları konularında  eğitim verildiğini belirtti.

Rakka İç Güvenlik Gücüne ilginin çok yoğun olduğunu aktaran Dillon, koalisyonun eğitim ve istihdam için başvuranları taramaya devam edeceğini  kaydetti.