ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Brien: Amerika Rojava'daki savaş suçlarına seyirci kalmayacak

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, ‘Face The Nation’da katıldığı bir programda,Rojava ”Kuzey Suriye’deki olası Türk savaş suçları nedeniyle çok endişeli olduklarını, yakından izlediklerini ve 21. yüzyılda, soykırım, etnik temizlik ya da savaş suçlarına yer yok, ABD buna seyirci kalmayacak’ dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Brien: Amerika Rojava'daki savaş suçlarına seyirci kalmayacak

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, ‘Face The Nation’da katıldığı bir programda, Rojava”Kuzey Suriye’deki olası Türk savaş suçları nedeniyle çok endişeli olduklarını, yakından izlediklerini ve 21. yüzyılda, soykırım, etnik temizlik ya da savaş suçlarına yer yok, ABD buna seyirci kalmayacak’ dedi.

Programın sunucusu Marg Brennan’ın, Erdoğan’ın Beyaz Saray’a planlanan ziyareti söz konusuyken, Suriye’de işlenen savaş suçlarıyla ilgili sorusu karşısında, O’Brien, “Savaş suçu meseleleriyle ilgili çok endişeliyiz. ABD soykırım yaşanırken seyirci kalmayacak” ifadelerini kullandı.

The Hill’den Zack Budryk’in haberine göre, ABD’nin Türkiye’nin Rojavaya Kuzey Suriye’ye saldırısını savundu ve Trump yönetiminin, Ankara’nın Rus füzeleri satın alması konusunda çok rahatsız olduğunu söyledi.

Haberde şu detaylara yer verildi:

“O’Brien, ‘Bu konuda çok üzgünüz. Türkiye silahlardan kurtulmazsa yaptırımlar devreye girebilir. NATO’da, S-400’e (hava savunma sistemi) yer yok, NATO’da Rusya’dan silah alımına yer yok ve bu, başkanın Washington’dayken (Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) ileteceği mesaj.’

Benzer şekilde O’Brien, Kuzey Suriye’deki olası Türk savaş suçları nedeniyle de çok endişeli olduklarını ve ‘bu davranışı ödüllendirmediklerini, başkanın yaptırım kararı aldığını’ söyledi.

O’Brien, ‘Gördüğümüz kimi şeyler gerçekten rahatsız edici, savaş suçları konusunda çok endişeliyiz, yakından izliyoruz, çok yakından gözlemliyoruz. 21. yüzyılda, soykırım, etnik temizlik ya da savaş suçlarına yer yok. ABD buna seyirci kalmayacak ve bu durumu Türklere gayet net belirttik’ diye konuştu.”

Ahval