ABD'li petrol şirketi Kürdistan Bölgesi'ndeki APIKUR'a dahil oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük petrol şirketlerinden biri olan Hunt Oil Middle East Limited, Kürdistan Petrol ve Gaz Endüstrisi Birliğine(APIKUR) üye oldu.

ABD'li petrol şirketi Kürdistan Bölgesi'ndeki APIKUR'a dahil oldu

APIKUR dünyada petrol üreten en büyük altıncı uluslararası petrol şirketi olan Hunt Oil Middle East Limited’in derneklerine üye olduğunu duyurdu.

Şirketin, 2017 tarihinden bu yana ABD ve Kürdistan Bölgesi'nde petrol ürettiği ve araştırdığı belirtildi.  Hunt Oil Middle East Limited ayrıca Orta Doğu'da petrol ve gaza önemli yatırımlar yapmış ve Orta Doğu, ABD ve Kürdistan Bölgesi'nde çok sayıda petrol kuyusu açtığı öğrenildi.

 Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na göre Hunt Oil’in çalışanlarının yüzde 81'i yerli, yüzde 19'u ise yabancı personelden oluşuyor.

Kürdistan Petrol Endüstrisi Birliği (APIKUR) bir petrol ve gaz yatırım birliğidir. Birlik Şubat 2023'te DNO, Genel Energy, Gulf Keystone Petroleum, HKN Energy ve ShaMaran Petroleum gibi şirketlerin bir arayta gelmesi ile kuruldu. Birliği oluşturan uluslararası petrol ve gaz şirketleri Kürdistan Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor.

APIKUR’dan kuruluş amacına ilişkin yapılan açıklamada "Amacımız uluslararası petrol ve gaz şirketlerinin, yatırımcıların ve hizmet şirketlerinin dikkatini çekerek Kürdistan Bölgesi'ni yatırım yapılabilir bir yer haline getirmektir” ifadelerine yer veriliyor.