‘AFAD Kürdistan Bölgesi ekibine teşekkür ederek geri dönmesini istedi’

Kürdistan Bölgesi’nden deprem felaketi yaşanan bölgelere yardım için giden ekip geri dönüyor. AFAD ve UMKE’nin ekiple görüşerek teşekkürlerini ilettiği ve bundan sonra bölgede çalışmaların Türkiye’den ekiplerle sürdürüleceğini aktardığı bildirildi.

‘AFAD Kürdistan Bölgesi ekibine teşekkür ederek geri dönmesini istedi’

Rûdaw’a konuşan İslahiye’de görevli Barzani Yardım Vakfı Şefi Berhem Hasan Salih, “UMKE ve AFAD’dan yetkililer geldi. Bize teşekkür ederek, ‘çok iyi yardımda bulundunuz’ dediler. Fakat İzmir, Samsun ve Türkiye’nin her yerinden ekiplerimiz deprem bölgelerine gelmiş bulunuyor. Bu yüzden artık yardıma ihtiyaçları kalmadığını aktardı” dedi.

Yardın deprem bölgelerindeki techizat ve ekiplerinin bir bölümünü Urfa’da toplayacaklarını belirten Salih, sonraki gün Kürdistan Bölgesi’ne döneceklerini aktardı.

6 Şubat’ta Maraş merkezli 7.7 ile 7.6’lık depremlerin ardından deprem bölgelerine bir çok ülkeden yardım ekipleri gitmişti.

Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatı ile Kürdistan Bölgesi Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları, Barzani Yardım Vakfı (BFC) ile işbirliği halinde bölgeye giden ilk ekip olmuştu.

Bu kapsamda Türkiye'ye 40 kişilik bir yardım ekibi ile birlikte ambulanslar ve sağlık görevlileri göndermiş ardından 200 kişilik kurtarma ekibi, 30 ambulans, 45 doktor ve 40 araçlık bir yardım konvoyu ve yüzden fazla iş makinası daha göndermişti. Yardımlar, depremden etkilenen Rojava’nın Efrin kentine de ulaştırılmıştı. 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti de Türkiye, Suriye ve Rojava’daki depremzedeler için tüm kentlerde yardım kampanyası başlattı.

Kürdistan Bölgesi ekibi, diğer ülkelerden gelen tüm ekiplerin geri gönderilmesinden sonra bölgeden ayrılan son ekip de oldu.