Başkan Neçirvan Barzani, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani ile Muhammed bin Abdurrahman Al Sani’nin görüşmesine dair Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Görüşmede Al Sani’nin Katar’ın özellikle Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde iş olanaklarını ve yatırımlarını genişletme arzusu içinde olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Öte yandan Başkan Neçirvan Barzani’nin de bu konuda ilgili tarafların her türlü desteği sağlayacağını ve gerekli kolaylığı göstereceklerini dile getirdiği aktarıldı.

Öte yandan Başkan Barzani’nin ve Al Sani’nin Ortadoğu'da ve genel olarak bölgede barış ve istikrarı korumak için ortak çalışmanın önemine değindikleri, çatışmaları barışçıl bir şekilde çözmenin gerekliliğinin altınız çizdikleri konusunda anlaştıkları kaydedildi.

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı

Münih Güvenlik Konferansı

Bu yılki konferansta, Rusya-Ukrayna savaşı, Batı ile Çin arasındaki ilişkiler, enerji arzı ve güvenliği, gıda güvenliği, NATO ittifakının genişletilmesi, çip tedarik zinciri, savunma harcamaları, iklim krizleri, teknoloji konusunda düzenlemeler ve siber güvenliğin masaya yatırılması bekleniyor.

Bu yıl 59'uncusu düzenlenecek ve 19 Şubat'a kadar sürecek konferans, Münih'teki Bayerischer Hof Oteli'nde yapılacak.

Konferansa bu yıl 40'dan fazla hükümet ve devlet başkanı ile yaklaşık 100 dışişleri ve savunma bakanının katılması bekleniyor.

Konferansa Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen dahil olmak üzere 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı ile yaklaşık 100 dışişleri ve savunma bakanı katılıyor.