Afrinli çocuklardan Rus üssüne protesto, Türkiye'ye kınama

Afrinli çocuklardan Rus üssüne protesto, Türkiye'ye kınama

Türkiye'nin, Tel Rıfat kentinde yaptığı top atışları sonucu dokuzu çocuk 10 sivilin hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.

Çocukların öldürülmesi bugün Afrinli çocuklar tarafından protesto edildi.. Rojava'nın Şehba kentinde kalan Afrinli çocuklar, TSK'nin top atışında Tel Rıfat'ta çocukların öldürülmesini Rus askeri üssüne siyah çelenk bırakarak kınadı.

ANHA'da yer alan habere göre, öğrenciler Rus üssüne varınca basın açıklaması yaptı. 

Kürtçe ve arapça okunan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Efrînli çocuklar olarak köyümüzden, kentimizden göç ettirildik. Oyun alanlarımız, okullarımız bombalandı, işgal edildi ve hayallerimiz çalındı. Gözümüzü dünyaya bombardımanlar, savaş uçakları ve mermi sesleriyle açtık.

Şimdi yaşamsal ihtiyaçlarımızı gidermenin zorluğu içinde yaşıyoruz. Varlığımıza, hayallerimize ve bilincimize karşı savaşıyorlar. Bize ait ne varsa öldürüyor, masum yaşıtlarımızı katlediyorlar. Dünya üzerindeki anne babalar, hukuk kurumları ve insan hakları örgütleri, çığlıklarımıza kulak verin, acılarımıza sırtınızı dönmeyin. Efrîn’de katledilen biz çocukların halini anlayın. Bu çocuklar da bu dünyanın çocuklarıdır ve kendilerine yaşatılanların yargılanmasını istiyor. Elinizi vicdanınıza koyun."