'Ahmet Kaya' filminin yapımcısından açıklama geldi: 'Engel kalmamıştır'

Ahmet Kaya'nın hayatını anlattığı belirtilen “Ahmet'in Türküsü” isimli film hakkında açıklama yapan yapım şirketi Erbay Medya, “Filmin vizyona girmesiyle ilgili önünde hiçbir engel kalmamıştır” dedi.

'Ahmet Kaya' filminin yapımcısından açıklama geldi: 'Engel kalmamıştır'

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya filmi hiçbir şekilde desteklemediklerini açıklamıştı.

1 Mart'ta vizyona girmesi beklenen film hakkında yapım şirketi Erbay Medya'dan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:  

"Müzik dünyasının unutulmaz ismi Ahmet Kaya'nın hikâyesini farklı bir pencereden anlattığımız ve heyecan duyduğumuz 'Ahmet'in Türküsü' filmi hakkında son günlerde çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberler bizleri çok üzmüştür. Filmimiz hakkında daha önce başlatılan yasal süreç lehimize sonuçlanarak kesin kararla tamamlanmış olup filmin vizyona girmesiyle ilgili önünde hiçbir engel kalmamıştır. Duayen isim Ahmet Kaya'yı çok özel anılarla anlattığımız ve sevenleriyle buluşturmak istediğimiz filmimiz 1 Mart Cuma günü tüm sinemalarda vizyona girecektir."

Gülten Kaya: Bu ticari sömürü araçlarına itibar etmeyiniz

Gülten Kaya, filmi ticari bir proje olarak gördüklerini ve asla desteklemeyeceklerini belirterek “Değerli Ahmet Kaya sevenleri, dinleyicileri; sizlere 'Ahmet Kaya Filmi' gibi tanıtılan bu ticari sömürü araçlarına itibar etmeyiniz. Ahmet Kaya'nın kısacık ömrünün ağır ve hazin hikayesini barbarca araçsallaştıranlar, çöküşteki kariyerlerini Ahmet Kaya ismi üzerinden yeniden kurmaya çalışan kurnaz tüccarlardır. Bir yaşamı bütünüyle algılayıp seyirciye öyle aktarmak gibi hakiki ve esas dertlerden uzak, arama motorlarından edinilmiş yanlış bilgi kırıntılarından senaryo üretebilecek kadar amatör olan ve sinema sektörünü giderek bayağılaştıran bu tüccarların ve ticaretlerinin miadı nihayet dolduğunda, muhakkak gerçek bir Ahmet Kaya filmi yapılacaktır ve o haberi de sizlerle ilk paylaşan yine bizler olacağız."

Filmin yönetmesi Kudret Sabancı

“Ahmet'in Türküsü" isimli filmin yönetmenliğini Kudret Sabancı üstleniyor. Filmin senaryosu Elgün ve Savaş Korkmaz tarafından yazılmış. Filmde Ahmet Kaya’yı Celil Nalçakan canlandırıyor.