Akar’dan Menbic ve Tel Rifat açıklaması!

Milli Savunma Bakanı, Minbic ve Til Rifet'te operasyon düzenlemeyi kararlaştırdıklarını, hazırlıkların tamamlanmasının ardından operasyona başlayacaklarını bildirdi.

Akar’dan Menbic ve Tel Rifat açıklaması!

 Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir'de bir askeri tatbikat sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak operasyonun bir lojistik ve matematik meselesi olduğunu söyledi. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra doğru zamanda ve yerde başlayacaktır.

Akar, saldırıların çoğunun şu anda Til Rifet ve Minbic bölgelerinde gerçekleştirildiğini söyledi. ABD ve Rusya ‘ya yönelik soruya ise şu cevabı verdi: ‘’Biz 2019’da yaptığımız mutabakat muhtıralarına uyuyoruz, sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz  ve  elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, benzer şekilde onların da sorumluluklarını yerine getirmelerini beklediğimizi belirtiyoruz.

Akar, Beşar Esad'ın operasyonu reddetmesini de yorumlayarak, ne söylediğinin umurunda olmadığını, işine bakması gerektiğini söyledi.

Türk yetkililer Til Rifet ve Menbic'te bir operasyon başlatmakla tehdit ederken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bir televizyon röportajında ​​Suriye'nin resmi ve kamusal düzeyde Türkiye'nin işgal etme girişimleriyle karşı karşıya kalacağını gerekli durumlarda karşılık vermekten çekinmeyeceğini belirtmişti