Akar’dan Rojava’ya operasyon açıklaması

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, Rojava’ya yönelik olası bir operasyon hakkında, “ Biz herhangi bir şekilde ülkemizin güneyi, Suriye’nin kuzeyinde teröristlerin varlığını kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Akar’dan Rojava’ya operasyon açıklaması

Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde, BAE Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Bin Ahmad Al Bowardi ile bir araya geldi.

Akar, BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından kabul edildi, çeşitli temaslarda bulundu.

Türkiye’den 15 sene sonra bir savunma bakanı tarafından gerçekleştirilen ilk resmi ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akar, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından kabul edildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemdeki açıklamaları ve Rojava’ya yönelik yeni bir olası operasyona ilişkin soru üzerine Akar, “Bizim bu faaliyetlerdeki tek amacımız ülkemizin, milletimizin, hudutlarımızın güvenliğini sağlamak oldu. Orada oluşturulmak istenen bir ‘terör koridoru’ vardı. Bunlara müsaade etmeyeceğimizi, bunların ülkemizin güvenliği bakımından son derece sakıncalı ve tehlikeli girişimler olduğunu belirttik. Dün de bugün de aynı fikirdeyiz, aynı değerlendirmeyi yapıyoruz” dedi.

PKK ile YPG arasında bir fark görmediklerini belirten Akar, “Muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde de çok teferruatlı bir şekilde, tüm somut delilleriyle PKK’nın YPG, YPG’nin de PKK olduğunu ortaya koyduk. Herkesin bu konuyu, bizim pozisyonumuzu anlaması lazım. Biz herhangi bir şekilde ülkemizin güneyi, Suriye’nin kuzeyinde teröristlerin varlığını kabul etmiyoruz. Teröristlerin arkasında kim olursa olsun terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına, toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılıyız” diyen Akar, “Kimse olayı saptırmasın. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bizim için terörün ve teröristin etnik, dinsel, mezhepsel ayrımı söz konusu değildir. Kürtler, Araplar bizim kardeşimiz. Bazıları fitneyle, fesatla bilinçli şekilde hedef saptırmaya çalışıyor. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. PKK/YPG teröristtir” açıklamasında bulundu.

Akar, olası operasyonun zamanına ilişkin soru üzerine de “Türk Silahlı Kuvvetleri personeliyle, araç gereç, silah ve teçhizatıyla ve sahip olduğu üstün moral, motivasyon ve tecrübesiyle verilecek her türlü görevi yapmaya hazırdır. Bu konuda azimli, kararlı ve muktedirdir” yanıtını verdi.