AKP'nin Kürt vekillerinin MHP rahatsızlığı

Diken'den Minez Bayülgen, Ankara’da güncel olarak neler konuşulduğunu, kimlerin, nasıl planlar tasarladığını Ankara kulislerine dair yazılar yazan gazeteci Sabahattin Önkibar ile konuştu.

AKP'nin Kürt vekillerinin MHP rahatsızlığı

Diken'den Minez Bayülgen, Ankara’da güncel olarak neler konuşulduğunu, kimlerin, nasıl planlar tasarladığını Ankara kulislerine dair yazılar yazan gazeteci Sabahattin Önkibar ile konuştu.

AK Parti'nin kendi yaptırdığı anketlerde Binali Yıldırım’ın ismini görmemesi ve kaybedeceğinden emin olması halinde seçimi erteleyeceği iddialarının Ankara’da ciddi ciddi konuşulduğuna dikkat çeken Önkibar, iktidarın tekrarlattırdığı seçimi de kaybedeceğini anladığı taktirde, "yabancı istihbarat örgütlerinin bombalar patlatması gibi olaylar yaratarak, kamuoyuna "Milli Güvenlik sorunu var" denilerek seçimi bir daha erteleteceğini ileri sürdü.

Seçimin ertelenmesi halinde İstanbul’un uzun süre kayyumlar tarafından yönetileceğini ileri süren Önkibar, Babacan'ın kesin olarak yeni bir parti kuracağını, hatta genel merkez binası için iki yer belirlediklerini ve muhtemelen eylül ortalarında parti kuruluşunun kamuoyuna duyurulacağını dile getirdi.

AKP’den üç ayrı milletvekili grubu ayrılacak

Turgut Özal’ın ANAP’ı misali hem muhafazakar, hem AB yanlısı özgürlükçü bir partinin tasarlandığını dile getiren Önkibar, AKP'den 30-35 civarında milletvekilinin yeni partiye geçeceğini iddia ederek geçişin nedenlerini şöyle açıklıyor:

"Üç grupta rahatsızlık var. Bir kısımın ortak şikayeti AKP’nin MHP’ye benzemesinden duyulan rahatsızlık. Ki bu grubun içinde çok sayıda güneydoğulu milletvekili var. İkinci grupta olanlarsa ekonomik çöküş ve yolsuzluklardan şikayetçi. Üçüncü grup da AKP’nin günahlarına daha fazla ortak olmak istemeyenlerden oluşuyor."

AKP'nin Babacan ve Davutoğlu'nun ayrı ayrı kurmayı planladıkları yeni partilerden etkileneceğini ve parti içinde panik başlayacağını öngörün Önkibar, özellikle AKP'nin İstanbul seçimini bir kez daha kaybetmesi halinde, Babacan’ın partisine geçen AKP’li milletvekili sayısının 30-35’te kalmayarak artacağını, yeni partiyle birlikte iktidarın, MHP’nin desteğine rağmen parlamentoda azınlığa düşeceğini ileri sürdü..

AKP seçimi kaybederse 2020 sonbaharında erken seçim olur

Bu gelişmelerin,TBMM’deki çoğunluk, eşyanın tabiatı gereği bu siyasal kriz ve güvensizlik ekonomiyi daha da etkileyeceğinden Türkiye'nin mecburen seçime sürükleneceğini dile getiren Önkibar, AKP'nin, İstanbul’da seçimi kaybetmesi halinde 2020 sonbaharda seçime mecbur kalacağına dikkat çekiyor.

İmamoğlu’na montaj kaset ve sahte belge kumpasları kurulacak

Ülkücü gelenekten gelen bir isim olan Sabahattin Önkibar'ın Devlet Bahçeli üzerine 2014’te yazılan ‘Devlet Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey’ adlı kitabı jet hızıyla toplatılmıştı.

Bayülgen'in bu olayı anımsatarak Bahçeli'nin, Türkiye siyasetine gerçekten şekil verecek kadar güçlü olup olmadığı şeklindeki sorusuna "Bilmiyorum ama Alpaslan Türkeş çok yakınlarına Devlet Bahçeli’nin MİT ajanı olduğunu iddia etmişti." şeklinde cevap veren Önkibar Ekrem İmamoğlu'na seçim öncesi tuzaklar kurulacağını iddia ederek bu tuzaklar ile ilgili şöyle konuştu:

"Yapmaya çalıştıkları şey, çamur at izin kalsın durumu yaratmak. Bu yüzden de akla gelebilecek her türlü çamuru atacaklar. Montaj kasetler öne süreceklerini ve sahte belgeler hazırlandığı duyumunu aldım."