Yunan Bakandan Kürt ve Türk hakları karşılaştırması

Yunan Bakandan Kürt ve Türk hakları karşılaştırması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, “Türkiye'nin Kürtlere tanıdığı haklarla, Kıbrıslı Türkler için istediği hakları karşılaştırmak zorundayız” dedi.

28 Haziran’da Cenevre'de yapılacak Kıbrıs zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, ‘Türkiye’nin Kıbrıslı Türkler için talep ettiği haklarla Türkiyeli Kürtlerin hakları arasında karşılaştırma yapılması gerektiğini’ söyledi.

Duvar’dan Nikolaos Stelya’nın haberine göre, Yunanistan’da yayın yapan Alpha Radyosu’na konuşan Kotzias, Türkiye’nin Kıbrıs ve Kürt sorunlarındaki pozisyonlarını karşılaştırarak şöyle konuştu:

“Büyük ada (Kıbrıs) üzerinde hak talep edenlerin, kendi ülkelerinde Kıbrıs Türk toplumundan çok daha büyük olan halklara verdikleri hakları karşılaştırmak zorundayız.”

Kıbrıs’ta adil ve sürdürülebilir bir çözüm için ‘hayat boyu bir hayal’ tanımlamasında bulunan Yunan Bakan, şunları kaydetti:

“En nihayetinde, AB ve BM üyesi Kıbrıs, normal bir devlet olmalı. İşgal orduları barındırmamalı. Kimsenin Kıbrıs’a müdahale etme hakkı bulunmamalı. Kıbrıs sorununun çözümü Kıbrıs için olmalı, Türkiye’nin çıkarlarını garanti altına almamalı.”