Amedspor, Emrullah Sayar’ı süresiz kadro dışı bıraktı

Amed Spor, hafta sonundaki karşılaşma öncesi Bursaspor ile ilgili emojili mesaj paylaştığı gerekçesiyle futbolcusu Emrullah Sayar’ı süresiz kadro dışı bıraktı. Bursaspor ise Sayar’ı federasyona şikâyet ettiklerini açıkladı.

Amedspor, Emrullah Sayar’ı süresiz kadro dışı bıraktı

Amed Spor futbolcusu Emrullah Sayar, sosyal medya hesabından hafta sonu oynayacakları Bursaspor maçı için emojili bir mesaj paylaştı. Bursaspor ise bu mesaj ile kendilerine hakaret ettiğini belirttikleri Sayar’ı Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) şikâyet ettiklerini açıkladı:

“Amed Sportif Faaliyetler profesyonel futbolcusu Emrullah Sayar kulübümüz Bursaspor ile oynanacak maç öncesinde sosyal medya aracılığı ile kulübümüze hakarette bulunmuştur. Ülkemizde bulunan yas havasını ve futbolun birleştirici ruhunu zedeleyen paylaşımın gayri ahlaki olduğu aşikârdır. Mevcut davranış Bursaspor’a değil tüm futbol camiasına hakaret olarak algılanmaktadır. Bahsi geçen oyuncunun gerekli cezayı alması için Türkiye Futbol Federasyonu’na kulübümüz tarafından resmî şikâyette bulunulmuştur.”

Amedspor, Sayar’ı süresiz kadro dışı baraktı

Amedspor’un açıklamasındaysa, depremler nedeniyle ligden çekilen Diyarbekirspor’dan kiralık olarak kadrolarına dahil edilen Sayar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımla ilgili kendisiyle görüşüldüğü belirtildi. Açıklamada, Emrullah Sayar’ın süresiz kadro dışı bırakıldığı aktarıldı:

“Ülkemizi derinden üzen deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Diyarbekirspor’dan kiralık olarak kadromuza dahil edilen genç sporcumuz Emrullah Sayar’ın dün sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile ilgili kendisi ile görüşülmüş, paylaşımının yanlış anlaşıldığını, asla niyetinin başka bir camiaya hakaret ve küçük düşürücü söylemde bulunmak olmadığını ve kamuoyunda yanlış anlaşılmasından dolayı özür dilediğini beyan etmiştir. Yönetim kurulumuz aldığı karar doğrultusunda genç sporcumuz Emrullah Sayar’ı süresiz olarak kadro dışı bırakmıştır. Spor; dostluk, barış, sevgi ve kardeşliktir.”