Ano Cewher, Kürdistanlı Hristiyanların Enfal’deki tavrını anlattı

Ano Cewher, Kürdistanlı Hristiyanların Enfal’deki tavrını anlattı

Kürdistan Bölgesi Ulaştırma Bakanı Ano Cewher, Barzan bölgesindeki Hristiyan köyü olan Bidyali halkının, Enfal sürecinde Baas rejimine karşı mücadelesini anlattı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Ano Cewher, Baas komutanının Şehit Xuşeba Yuxena’nın başındaki kırmızı cemaneyi çıkarmasını istediğini ve Yuxena’nın bu isteği kabul etmemesi üzerine 8 bin Barzani ile birlikte çöllere götürülüp katledildiğini belirtti.

Asuri Hristiyan Bakan Ano Cewher, “Baas komutanı Xuşaba Yuxena’nın kimliğini aldı. Mesihi olduğunu öğrenince, ‘cemaneni çıkarıp otobüsten in, seninle işimiz yok’ dedi” ifadelerini kullandı.

Yuxena’nın “Hayır, cemanemi atmayacağım” demesi üzerine Baas komutanının “Onların başına gelecek olan senin başına da gelir” dediğini kaydeden Cewher, Yuxena’nın “Mutlulukta ve acıda birlikteydik. Şimdi de birlikte olacağız. Cemanemi çıkarmayacağım, başımda kalacak” ifadelerini kullandığını bildirdi.

Yuxena’nın yakalanıp diğer Barzaniler ile birlikte Enfal kurbanı olduğunu söyleyen Cewher, Şehit Yuxena’nın cemanesinin kefeni olmasını kabul ettiğini ve birlikte yaşadığı kişilerle şehit olmayı tercih ettiğini belirtti.